Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Tudatos kommunikálás - pazar tréning a LinkedIntől

Láttál már olyan előadást, videóüzenetet, mely szörnyen monoton felolvasás volt; tagolás, hangsúlyozás, szövegből való felnézés nélkül? Vagy hogy nehéz volt követni a gondolatmenetet? - A LinkedIn link közösségi oldal, melyet főként üzleti célokra használnak, prémium verziójában többek között tréningeket kínál. Igen jó minőségben. Ezek közül is kiemelkedő a "Communicating with Confidence" - tudatos kommunikáció. Ha nem lenne kiváló tartalom, saját hitelességét ásná alá(!)

A számos jó tanácsa között hangsúlyos szerepet kap az RBC, azaz a "Racing brain syndrome". Ez azt jelenti, hogy nincs szinkronban a szöveg és a gondolat; az utóbbi előbbre jár. És ez gondot okoz a befogadóknak: nem tudják követni az előadót. Ezért a beszélőnek le kell lassulnia. Csapda tehát a túl gyors gondolkodás. Éppen ezért egy mondatban csak egy gondolat legyen.

A KIT szerkesztője büszkén mondhatná, hogy nézd csak a KIT anyagait, azok bezzeg tökéletesek. De sajnos nem így van. Érdemes tehát előszedni pl. a LinkedIn anyagát (mely jó angol-gyakorlás is), és a befogadók igényei szerint újrafogalmazni mondanivalónkat.
N.b.: vannak könyvtárak, amelyek a LinkedIn fizetős tréninganyagait térítésmentesen kínálják. Mármint olyan országokban, ahol számosan beszélik az angolt. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról