Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Turisták, gyertek a könyvtárba (is)

Templomos lovagvár a 12. századból - ez a kasztíliai Ponferrada legfőbb attrakciója. A jelentős részben épen megmaradt vár egyik érdekessége a Templum Libri könyvtár. Funkciója kettős.
- Részben a betérő turisták számára mutatja a várral kapcsolatos könyves örökséget, illetve jelent teret kortárs kiállításoknak. A kétszintű helyiségből álló könyvtár polcain megtalálhatók a templomos lovagokkal illetve az erődítéssel kapcsolatos régi és kurrens kötetek, a tárlókban pedig a vonatkozó levéltári anyagok kaptak helyet.
- A könyvtár másik funkciója a kutatóknak szól. A vár Történelmi Tudományok Központjának tanulni és kutatni vágyó látogatói használhatják állományát.
A link oldal galériájának képein a vár, a gazdagon illusztrált Morgan (vagy Keresztes / Maciejowski) Biblia link részlete (érdekessége a latin melletti többek között perzsa szöveg a margón), levéltári anyagok és az enteriőr látható.
A könyvtárat Ponferrada városa, és a vár építőjéről elnevezett Pedro Álvarez Osorio - Lemos Grófja Alapítvány, az ENDESA Alapítvány és a könyvgyűjtő Antonio Ovalle García tartja fenn. (MG)

Hírforrás: KIT-információ
2019. október 07.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=turistak_gyertek_a_konyvtarba_is
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról