Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Twitter, mint kereső -- Hogyan találsz meg egy filmet, ha mindössze ennyire emlékszel belőle?

Egy farmon idős ember él, valami rokona otthagy neki egy gyereket, oroszlánt rendelnek, ami elszabadul a kukoricásban. Próbálkoztam vele lelkesen (oroszlán film, oroszlán elszabadul kukoricás) az elérhető legjobb keresőkben, de bármilyen módon is futottam neki, mindig kudarcot vallottam. Ekkor jött az ötlet, hogy Twitteren teszem fel, mint kérdést. Bevallom, nem is reméltem igazán megoldást, hiszen elég homályosnak tűnt a leírásom, még saját magam számára is :) Mégis jött a válasz magyaltól:
@jendre Leharcolt oroszlánok (Secondhand lions) 2003-as. Michael Cane, Robert Duvall
Ez igen, a közösség ereje! Amiben viszont biztosan nem versenyképes a keresőkkel, ez a válaszidő. 3 nap múlva dőlhettem csak hátra elégedetten. Ezen kívól lényeges peremfeltétel még, hogy kellő számú (500 feletti) követőm van, akik között már valószínűsíthetően sok területnek akadnak tudói.
Mindenesetre a példa jól mutatja a jelenlegi keresők aktuális határait, amelyek egyelőre nem is tűnnek könnyen kibővíthetőknek. Nehezen körülírható kérdésekre egyelőre a gépektől még nem várhatunk választ.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról