Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Úgy gondolod, hogy kellemes használói élményt nyújt könyvtárad? - Mérd fel! 2.

Korábbi anyagunkat link folytatva:
A kutatás második fázisában információkat helyeztek el a kritikus pontokon, nem egyértelmű helyeken, majd az első fázishoz hasonló feladatokkal végezték el a felmérést. Jelentős javulást tapasztaltak a feladatokhoz szükséges idővel való gazdálkodásban, a teljesen új, könyvtárban még nem járt hallgatók esetében is. A második kutatási fázisban feleannyi idő alatt oldották meg a feladatokat az új hallgatók, mint az elsőben. Nehezebben kezelték, ismerték föl a használók azokat az információkat, amelyek nem szemmagasságban voltak elhelyezve (a kijáratnál vagy a pulton).
A kognitív séta során bebizonyosodott, hogy a használók könnyen felismerik a gyenge és erős jeleket a könyvtári terek jelöléseiben. Vannak pontok, ahol a használók gyakrabban megállnak, hosszabban időznek, tanácstalanok a könyvtári szakkifejezések tekintetében. A kísérlet célja volt az is, hogy erősítse az önálló és intuitív mozgást a könyvtári terekben az új használók esetében. A könnyebb használói tájékozódás a könyvtárost is mentesíti a fölösleges instrukciók, magyarázatok alól, több ideje marad ezáltal a szakmai munkára. A jelzéseken kívül a könyvtárosok további térképek elhelyezését javasolták a használók tájékozódásának segítésére. (Használói élmény a könyvtár tereiben való tájékozódás során; ref.: Prókai Margit)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról