Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ügyfélkapcsolati menedzsment szoftver segít a könyvtáraknak (olvasóink szavazatára)

A marketing automatizáló Patron Point szoftver az elmúlt 2 évben számos fontos könyvtárba eljutott. Például a Ferguson Könyvtárba Connecticutban link vagy a Skokie Könyvtárba Illinoisban link . A rendszer a meglévő automatizált szolgáltatásokat használja. Például az emailes és webes kampány létrehozó eszközöket, amihez értékes analitikai adatokat tesz hozzá.
A Patron Point előkészít egy email kampányt a megcélozható új látogatóknak. A beiratkozók üdvözlő üzenetet kapnak és összefoglalást a könyvtári szolgáltatásokról. Később pedig részleteket a könyvtár célkitűzéseiről, tele linkekkel. Minden linkről kimutatás készül, hogy mennyien nyitották meg. Később ezeket finomhangolni lehet a szélesebb körű elérés érdekében.
A rendszer azonosítja a fiatalkorúakból felnőtté váló látogatókat. Összegyűjti számukra a szolgáltatásokat, hogy a könyvtár mit tehet az átmenet megkönnyítése érdekében. Ha valakinek lejár az olvasókártyája, akkor a szoftver emailben felajánlja a megújítást. Ha az olvasók elárulják milyen témakörök iránt érdeklődnek, akkor a rendszer értesíti őket az új beszerzésekről.
A Patron Point kiszámolja a látogatók aktivitását is. Az alapján hogy például mennyi könyvet kölcsönöznek, mennyit keresnek a katalógusban, hány programon vettek részt, rákattintottak-e az emailek linkjeire. A könyvtár így aktivizálhatja az alacsonyabb elkötelezettségi index-szel rendelkezőket. Visszacsábíthatja az aktivitás nélküli korábbi látogatókat. Automatizált üzenetet küldhet a bírságok elfelejtéséről.
Felmerül az adatvédelem kérdése. A könyvtárak azzal védekeznek, hogy nem gyűjtenek a felhasználóknak kellemetlen információt. Bárki kérheti az email címe törlését (opt-out) a marketinges üzenetek címzettjei közül. (Magyarországon az opt-in rendszer működik, tehát eleve a felhasználók beleegyezése lenne szükséges az adataik gyűjtésébe és meghatározott célú felhasználásába. A hamarosan alkalmazásba lépő GDPR pedig még inkább szabályozza a feltételeket. - szerk.) (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról