Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új belvárosi könyvtár nyílt Pécsen

Új fiókintézményt és egy Várkonyi Nándor nevét viselő emlékszobát nyitott a Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár a baranyai megyeszékhely belvárosában. A változatos kínálatban felnőttek és gyerekek egyaránt megtalálhatják a kedvükre valót és az internethasználatot is ingyen biztosítják.
A Király utca 9. szám alatti épületben 2010-ig egy gyermekkönyvtár működött, ám ez a Tudásközpontba költözött annak megnyitásakor. A felújítási, átalakítási munkálatokat mintegy négymillió forintos saját forrásból finanszírozta a megyei-városi könyvtár.
Szabolcsiné Orosz Hajnalka a bibliotéka megnyitásának indokaként elmondta: a Tudásközpont megnyitása óta a Pécs történelmi belvárosában élők körében tapintható volt az igény egy belvárosi könyvtárra. Elsősorban nekik, az idősebb korosztály képviselőinek és a belvárosi iskolákban tanuló vidéki diákoknak akartak kedvezni a minden hétköznap nyitva tartó fiókintézmény létrehozásával.
Pécsen az egyetemi központi könyvtár, a városi és a megyei könyvtár három különböző épületben működött 2010-ig, a Tudásközpont átadásáig. A három intézmény állományának elköltöztetése után azonban a pécsi belváros könyvtár nélkül maradt. Ezt az űrt pótolja mostantól a Belvárosi Könyvtár.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról