Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Új, zöld könyvtár Tatabányán 2019-re? - elsőként zéró emisszió és társadalmi érzékenység is?

Esélyes, hogy 2019-re 4000 m2-re bővül Tatabányai könyvtár (vö.: link 5399. oldal). A két héttel ezelőtti híradásunkban ismertetett kritériumok link szerint tartalmában, szolgáltatásaiban és épületében egyaránt zöld lesz. A videó-híradást ld. az alábbi linken, 3'43"-tól.
A KIT-ben a környezettudatos tervezés: link ; vannak benne izgalmas nemzetközi tapasztalatok is.
Kicsit távolabbról közelítve: a 2015-ben megjelent Laudato si' pápai enciklika link - mely dokumentumra a nemzetközi sajtóorgánumok természet- vagy környezetvédelmi enciklikaként hivatkoznak - összeköti a teremtésvédelmet az elesettekhez való módszeres lehajlással (alázat), ugyanis a természet- és környezetkárosítás eredménye módszeresen jobban érinti az elesetteket, akik viszont kevéssé jutnak hozzá a társadalom kínálta javakhoz, lehetőségekhez. Ennek egyik jele, hogy kevéssé jár(hat)nak könyvtárba, ugyanakkor nagyobb hasznát veszik a szolgáltatásainak (vö.: link ). (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról