Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Üzlet, IT, könyvtár - informatikaszervezés

A gyakorlatban már kipróbált, s az adott területen a legjobbnak bizonyult megoldások gyűjteménye alapján alakíthatják IT folyamataikat az ITIL-t alkalmazó cégek.Sok vállalat ütközik bele az információtechnológiai folyamatok menedzselésének gondjaiba. Az üzleti folyamatok és az IT-háttér integrálása ugyanis sokszor nehézséget okoz, arról nem is beszélve, hogy gyakran bonyolult feladat felbecsülni, mennyiben járult hozzá egy informatikai projekt a vállalat eredményéhez. Az information technology infrastructure library (ITIL) egy olyan módszertan, amely éppen e fenti kérdéseket próbálja megválaszolni. Az eredetileg a Central Computing and Telecommunications Agency által az 1980-as években kifejlesztett megoldás néhány évvel később már világszerte elfogadott szabvánnyá vált az IT szolgáltatások terén. Ajánlások több kötetben "Az ITIL olyan keretrendszer, amely az informatikai infrastruktúra hatékony menedzselését biztosító folyamatokra tesz javaslatokat" - foglalja össze a módszertan lényegét Csala Zsolt, a Grepton Rt. üzleti tanácsadás üzletágának vezetője. Ezek a javaslatok tulajdonképpen számos vállalat és intézmény felmérése alapján azonosított úgynevezett legjobb gyakorlatok (best practices). Eredete szerint brit kormányzati körökből származik, ezáltal gyártóktól, technológiától, iparágaktól független ajánlásokat tartalmaz, mára ez vált az informatikai szolgáltatások menedzsmentjének alapjává.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról