Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Üzleti alapon kínál közkönyvtári e-learning specializációt a Michigani Egyetem

A MOOC kurzusok [Massive Open Online Course, bb.: online szabadegyetemek] esetében a könyvtári menedzsment témája néhányszor felbukkant már, arra viszont még nem volt példa, hogy üzleti alapon professzionális továbbképzési programot kínáljon egy egyetem ilyen módon. A University of Michigan az EDX oktatási alkalmazás felületén 2017-18-ban vezette be egymásra épülő kurzusait. Ezek révén elsajátíthatók a könyvtárak menedzselésének alapkompetenciái a források megszerzésétől kezdve a szakmai tervezés lépésein át a munkaerő-menedzsmentet keresztül az erőforrás-gazdálkodást is érintve egészen a marketing és PR ismeretekig.
A képzés az előbb vázolt témakörökhöz kötődően nyolc modulból áll. A kurzusgazdák gyakorló könyvtárvezetők illetve egyetemi oktatók - egyenlő arányban. A kurzus költsége pedig nagyjából arányban áll az itthoni szakmai továbbképzések díjaival. Az egyetem hivatalos oklevelet állít ki a teljes specializáció elvégzését követően. Az EDX MOOC keretében egyébként többek között a Harvard és a Berkeley egyetemek illetve a Microsoft kínál hasonló módon specializációkat különféle informatikai témákból. (ref. Németh Márton)

Régebbi hírforrás(ok): Induló karrier az USA-beli frissen végzett könyvtárosoknak link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról