Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Vállalna-e könyvtári munkát könyvtáron kívül?

'Vállalna-e könyvtári munkát könyvtáron kívül? Pl. kitelepülés iskolába, kórházba, plázába stb.' volt a KIT múlt heti kérdése. A nem reprezentatív válaszok: 36 - Igen, minden további nélkül.
2 - Nem, mert pl. bizonytalanul érezném magamat.
11 - Lehetséges; kapcsolatépítési felkészülés után.
5 - Csak többletjuttatásért.
3 - Nem; könyvtárosnak a könyvtárban a helye.
-- A válaszok nyitottságról tanúskodnak, ami mindenképpen biztató. A könyvtáron kívül dolgozni kezdő munkatársak megterhelése azonban nagy és szokatlan. A nehézségek mát a pályaorientációnál kezdődnek:
- a könyvtáros már pályaválasztás előtt inkább befelé forduló (a kitelepüléskor offenzív magatartás szükséges)
- a hagyományos könyvtári munkák viszonylag kevés és biztonságos humán interakciót kívánnak (kitepelüléskor kezelni kell az elutasításokat is)
- sok olvasószolgálatos identitását védik mellvédek, használók által nem ismert szakkifejezések (a terepen max. az asztal mögé lehet elbújni -- de ekkor nincs is eredmény)
- az ismeretlen emberek megszólítása és a könyvtár üzenetének hatékony szóbeli átadása megfelelő személyiséget és gyakorlatot kíván -- ennek hiányában a könyvtáros inkább passzívan várja a megszólíttatást -- jóval kisebb eredménnyel. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról