Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Van-e bejárata a könyvtárnak a kávézó felől is? -- filozófia és pénzbevétel

Megközelíthető-e a könyvtár a kávézó felől is? Hogy a használó a számára alacsonyabb belépési küszöböt saját maga választhassa meg. Vagy csak fordítva működik az 'árukapcsolás', marketingül: keresztértékesítés? Ha nem is szó szerint: a könyvtárhasználónak adunk kávét is, vagy a kávézó embereket is célcsoportunknak tekintjük...
A kecskeméti közkönyvtárban nyár óta működik a Café Frei, mely dokumentáltan link finom süteményeket is árul. Korábban a könyvtár alapítványa üzemeltette a büfét, gyakorlatilag ráfizetéssel. A kiszervezés bejött a mostani üzemeltetőnek, bár bevétele nagyobb lenne, ha a könyvtár zárása után is üzemelhetne, ahogyan konkurensei is teszik. Ez nagyobb bevételt jelentene számára, a könyvtárnak pedig nagyobb bérleti díjat. Viszont a díjnyertes épület büféjébe csak a nagy bejáraton keresztül lehet bejutni. Phil Saphiro (PC World) szakíró a modern könyvtárépületet úgy írja le több bejárattal, hogy különböző funkciójú terei egymástól független használatot is lehetővé tegyenek. A praktikumon túl ez bevételt is jelent, végső soron rugalmasabb szolgáltatást és az adófizetők kímélését.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról