Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Van-e élet a siránkozáson túl?

...közgazdászként nagyjából tisztában voltam néhány alapvető közgazdasági és marketinges fogalommal. Ám azt kellett látnom, hogy a könyvtárosok 'elefántcsont toronyban' ülnek és figyelmen kívül hagyják a világban zajló eseményeket. Mindenki sajnálkozik, hogy csökken az olvasói létszám, a kölcsönzött dokumentumok mennyisége, az emberek nem olvasnak.. stb. de ugyanolyan lelkesen feldolgozzák a könyveket, mint eddig. Tudom, hogy a könyvtár nem egy pékség, de ha az csak fele annyit kenyeret és kiflit ad el, mint múlt évben, a tulajdonos máris lépni fog, vagy kirúgja a pékek felét, vagy új terméket állít elő vagy stratégiát vált, de valamit csinálni fog. [...] semmi eredményét nem látom, hogy az INKA eredményesen működne, pedig lehet, hogy ők a legfrankóbbak. - F: febr. 16.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról