Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Van egy rejtett trükk a Google Térképben, ami megkönnyíti a használatát

Egy apró mozdulattal, egyetlen ujjunkkal is meg tudjuk változtatni, hogy mekkora részletet lássunk a környékből a mobilos Google Térképen.
Kétségtelen, hogy a Google Térkép az egyik legnépszerűbb navigációs szolgáltatás, ám a nagy mobilok miatt ennek is van egy hátránya: nagyon nehéz egy kézzel használni. Jó példa erre az, amikor a térképen szeretnénk nagyítani vagy kicsinyíteni: ilyenkor vagy mindkét kezünkre szükség van, vagy le kell tenni valahova a mobilt, hogy ezt két ujjal meg tudjuk tenni.
Ez azonban nem teljesen igaz. A The Verge újságírója kapta fel azt a Twitterre kitett videót, ami valójában már 2013-ban felkerült a YouTube-ra, de a megtekintések száma alapján akkor nem futott nagyot. Pedig rendkívül praktikus tippet látni benne: azt, hogy miként lehet egy ujjal is oda-vissza zoomolni a térképen. Ahogy az a videóban is látható, elég duplán koppitani egy ujjunkkal a térképre, majd a második koppintás után rajta tartani azt a kijelzőn. Ekkor, ha elkezdjük fel- vagy lefelé húzni a térképet, a környékéből egyre kevesebbet, vagy többet láthatunk. A trükk működik a Google Térkép androidos eszközökre, valamint iPhone-okra szánt változatában is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.




Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról