Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Végre épül a pécsi tudásközpont

A terület átadásával megkezdték Pécsett a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont építését. A létesítmény a Pécs Európa Kulturális Főváros (EKF) program egyik kulcsberuházása. 2010. június 30-ra készül el. Az intézmény integrálja a város három jelentős könyvtárát: a Pécsi Városi Könyvtárat, a Csorba Győző Megyei Könyvtárat és a Pécsi Tudományegyetem Központi Könyvtárát. Ezen kívül magába foglalja még a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának, illetve Közgazdaságtudományi Karának könyvtárait is. A földszint alatt raktárak és a gépészeti helyiségek lesznek. Az 1-3. emeleten olvasótereket, folyóirat-olvasókat és tanulóhelyeket alakítanak ki. A 4. emeleten lesz a zenei könyvtár. Ezen kívül lesz két, egyenként 200 fős előadóterem, egy 150 fő befogadására képes konferenciaterem, valamint kutatószobák. 'A Könyvtár és Tudásközpont az uniós szakmai követelményeknek megfelel. Például a számítógépes bázis révén olyan digitális könyvtár is lesz, amelybe otthonról bárki, online bele tud lapozni egy könyvbe' -- mondta el Farkas Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem általános és stratégiai rektorhelyettese.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról