Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Véradás a könyvtárban - SEXI modellben

Öt éve szervez véradásokat a Justh Zsigmond Városi Könyvtár link , az OKN-re időzítve. Így azon kívül, hogy kap külön plakátot, belekerül az OKN programjai közé is a közös szórólapra; szokott lenni megyei sajtótájékoztató, ott is külön beszélek róla - mondja Buzai Csaba. Könyvtári hírlevelünkben is hirdetjük, ahogyan több helyi orgánumban is. De a Vöröskereszt is közli a könyvtári helyszínt.
20-25 véradó szokott lenni, kb. felük nem tagunk, hanem alkalmi használónk. De mindig akadnak néhányan, aki akkor jár nálunk először.
Többször volt már, hogy az OKN valamely vendégétől (pl. Nyáry Krisztián, Borsa Brown, Lakatos Levente) kértünk egy dedikált könyvet, amit kisorsoltunk a véradást követően, máskor könyvtári bögrét sorsoltunk. És olyan is, hogy könyvtári szilikon karkötőt kaptak a véradók.
A véradósok szívesen jönnek, elmondásuk szerint jól érzik itt magukat. A Vöröskereszt már teljesen természetesnek veszi a könyvtári véradást, így amikor felvesszük a kapcsolatot nyár végén, már rögtön csak a dátumot kell egyeztetni. Minden évben tudósít a véradásról a helyi újság, portál és tévé.

A Halis István Városi Könyvtár link helyszínt ad az épületében működő, a véradást is szervező nagykanizsai Civil Kerekasztal számára. A helyzet hozta magával, hogy az egyesület a könyvtár munkatársaival népszerűsíti a véradást, immár sokadszorra. A híradásokban is hangsúlyosan megjelennek a könyvtárosok, segítve a rendezvény reklámozását. A könyvtári véradásokon más helyszínekhez képest magasabb a résztvevők száma; 40-50 fő között mozog. Sok a nem könyvtárlátogató véradó, de a könyvtár még nem használta ki saját üzenet átadásával. (Benke Dániel közlése nyomán)
A vonatkozó fotókat ld.: link

Régebbi hírforrás(ok): Társadalmi célok megvalósításában segíthet a könyvtár - SEXI modell link Egészségnap a kaposvári Megyei és Városi Könyvtárban -- vér is folyt link A késedelmi díj természete és alternatívái -- 4. barter link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról