Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Veszíts, hogy nyerj - Szolnokon

A Szolnoki Gyermektanács és a könyvtár link közös olvasásösztönző programot indított. A "Veszíts, hogy nyerj!" mozgalmat három éve minden esztendőben megrendezik Szolnokon, a játék szabályait a gyerekekkel közösen dolgozták ki a könyvtár munkatársai. A kihívás lényege, hogy hagyjunk el egy könyvet a város egy forgalmas pontján.
A gyerektanács az általános iskolás korosztállyal foglalkozik, de középiskolások vagy fiatal felnőttek is "elhagyhatnak" könyvet - említi Balázs Ildikó, a Verseghy könyvtár közönségszolgálati osztályának vezetője, aki az előző évekre visszatekintve azt is elmesélte, hogy voltak olyan könyvek, amik két-három alkalommal is gazdát cseréltek a kihívás ideje alatt.
Ha egy könyvet valahol elhagyunk, készítsünk egy fotót és ezt töltsük fel a "Veszíts, hogy nyerj!" Facebook-csoportba. Akkor is ez a teendő, ha megtalálunk egy ilyen úgynevezett "utazó" könyvet. A közösségi oldalra feltöltött képeket készítők közül júniusban, az ünnepi könyvhét alkalmával, nyerteseket sorsolnak a könyvtárban. A program indításához a könyvtár húsz könyvet ajánlott fel, így azok már útra kelhettek.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról