Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Vigyázz a duriánnal! - Gázmérgezés miatt ürítettek ki egy könyvtárat

Rohadt egy napja volt ötszáz ausztrálnak. Gázszivárgás gyanújával kellett szombaton kiüríteni egy könyvtárat Ausztráliában, de a helyszínre kiérkező tűzoltók hamar felfedezték, hogy mi okozta a furcsa szagot. A Melbourne belvárosában található RMIT Egyetem kampuszában lévő épületből ötszáz diák és tanár kellett, hogy sürgősen távozzon az orrfacsaró bűz miatt.
A Metropolitan lánglovagjai alapos kutatásuk során egy erjedő durián gyümölcsre bukkantak - az átható szagot kibocsátó, tüskés mályvaféle egy szekrényben lapult. Bűze bekerült a szellőzőrendszerbe, ez okozhatta a galibát. A durián lágy húsa sajátosan édes, mely valaki számára finom, más viszont undorodik tőle. Anthony Bourdain így írja le ezt a megosztó gasztronómiai élményt: vagy megőrülsz érte, vagy megőrülsz tőle. Olyan lesz a szád íze utána, mintha lesmároltad volna a halott nagyanyádat. Erős aromája miatt a gyümölcsöt betiltotta több ázsiai hotel és taxitársaság is, illetve a szingapúri tömegközlekedési eszközökön sem szállítható, említi meg a Science Alert.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról