Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Virtuális tájékoztatók elégedettsége és zaklatása

Oregon államban az L-net nevű chates virtuális tájékoztatási szolgálat önkéntesek közreműködésével működik. Online felméréssel vizsgálták a könyvtárosok elégedettségét. Ötvenkilenc kérdőívet kaptak vissza, ami a megkérdezettek 29,5%-a. A válaszadók 51%-a közkönyvtárban, 36%-uk felsőoktatási könyvtárban dolgozik.
Saját virtuális tájékoztatási készségüket 85%-ban átlagosnak minősítették. Hetvenhét százalék szívesen válaszolt chates kérdésekre. Ennek motivációja 34,69%-nál a kérdések változatossága, 26,53%-nál az önzetlenségen alapuló segítségnyújtás szándéka volt, míg 22,45% pozitív és negatív értelemben is kihívásnak tartotta ezt a tevékenységet. Több mint ötödük nem szerette a gyermekekkel való munkát, főként azért, mert azok udvariatlanok, és kész megoldásokat akarnak házi feladatukhoz ahelyett, hogy a kérdéseik megoldásához vezető utakat keresnék.
Hetvenhat százalék jelezte, hogy sértegették, amiből 28% volt szitkozódás és trágár beszéd, 17% szexuális természetű és goromba megjegyzések. Huszonhat százalék semlegesen viszonyult ehhez, 24% feleslegesen eltöltött időnek tekintette, 18%-ból dühöt váltott ki. (ref.: Koltay T.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról