Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Vízió egy könyvtáros egyesületről

A könyvtáros vándorgyűlésre készülődve kisfiamtól megkérdeztem: szeretne-e felnőttként pl. a Nemzeti Földrajzi ársaság tagja lenni? - Dehogyis! Ott csak nyakkendős öregemberek beszélnek folyton egy hosszú asztal körül. - No és mit szólnál a National Geographic Society-hez link : magyarul: Nemzeti Földrajzi Társaság)? - Az már igen! Olyan a tolltartóm és a füzetborítóm is, meg nagyon szeretem az állatos filmeket. - Zajlott a beszélgetés. Érdemes tehát elgondolkodni, hogy az 1888-ban alapított szervezet hogyan lépte túl rendre saját árnyékát, míg a tudományos kutatásban, az ismeretterjesztésben és a vizuális kultúrában és üzleti életben egyaránt, egyidejűjeg nagyhatalommá vált. Én így képzelem el a Magyar Könyvtárosok Egyesületét is: folyamatosan, tudatosan feszegeti maga körül a kalickát, átlépi saját árnyékát, míg az információ- és tudásgazdaság központi erőművévé válik. Kívánom, folyamatos megújulással legyen képes erre. (Azon még
gondolkodom, hogy e célokat elérve a könyvtárosok a köztársasági elnököt vagy a kormányfőt adnák rendre az országnak. De talán inkább felváltva ;-)

Régebbi hírforrás(ok): MG
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról