Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Vízmérték és zenefelismerés -- az okostelefon rejtett értékei

Az okosmobilok a telefonáláson és menedzserfunkciókon túl már nemcsak e-mailezésre és webböngészésre alkalmasak. Dugig tömhetők olyan programokkal, amelyekkel megkönnyíthetők a mindennapok vagy egyszerűen jól jönnek egy váratlan nehéz helyzetben. Összegyűjtöttük, mire jó még egy okosmobil -- azon kívül.
-- Telefonálás ingyen -- Nagyon sok okosmobil támogatja a wifit, melyen keresztül már Skype-olni -- azaz a neten keresztül ingyen telefonálni -- is lehet.
-- Irodalom és képregény a zsebből -- Bár az iPhone sem biztosít olyan kényelmes olvasási élményt, mint a valódi kötetek vagy az e-tintás olvasóeszközök, de ha váratlanul támad egy kis szabad időnk, egy novelláskötet például a Magyar Elektronikus Könyvtárból remek időtöltést nyújthat. Aki mégsem olvasna a képernyőről, választhatja a hangoskönyveket is, hiszen ezek többsége mp3 formátumú, amit a legtöbb telefon le tud játszani.
-- Kézikönyv, szó szerint -- A legtöbb lexikon, szótár és egyéb tudásgyűjtemény elérhető a weben, azaz a telefon böngészőjében is, de egy mobilképernyőn kissé más felhasználói felületre, s esetenként más funkciókra is van szükség, mint a számítógép képernyőjéhez tervezett weboldalakon. Éppen ezért a Wikipedia, IMDb és hasonló adattárak önálló programot kapnak, amikre könnyű rászokni -- a telefon inkább kéznél van, mint egy számítógép.
...

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról