Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Wörkfilm az újságírásról - lehet-e hasonlót a könyvtári munkáról készíteni?

"Egy hírszájt választási felkészülése és szerelemmozi az újságíráshoz." - Augusztus 7-én mutatja be a 24.hu a Wörkfilmet, azaz egy, a szerkesztőség által, a szerkesztőség munkájáról szóló dokumentumfilmet, amiben "az újság választási felkészülését mutatja be értekezleteken, forgatásokon, vidéki riportokon készült felvételekkel, interjúkkal."

A lap főszerkesztője, Pető Péter azt írja a felmerülő miért kérdésre: ?(...) hogy mit is jelent újságot írni a mindennapokban, azt talán mi magunk is nehezen foglalnánk össze. Hiszen az újságcsinálás eltart a mínuszos hírtől az Instagram-posztok szemlézésén, vidéki riportokon, legkomolyabb oknyomozó munkákon át a site fejlesztéséig, a tartalmi koncepciók kitalálásig, a címlap összepakolásáig, a választási éjszaka őrületéig. Úgy gondoltuk, mindebből megpróbálunk megmutatni valamit olvasóinknak, nézőinknek?

A filmen egyébként nem egy kijelölt stáb dolgozott, hanem a szájt videósai a nap munkájuk mellett készítettek él a felvételeket és interjúkat, amikből végül összeállt a Wörkfilm.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról