Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Zöldkönyvtár lesz a tatabányai közkönyvtár? - De mit is jelenthet az?

Az ország első "zöldkönyvtára" lehet a József Attila Megyei és Városi Könyvtár. A szándék megvan, a határidőt 2019-ben valószínűsítette tatabányai látogatásán a miniszterelnök. A tartalmi feltételeknek már most is megfelel a tatabányai bibliotéka - mondja dr. Voit Pál igazgató.
- Az ökoszemlélethez új mottót is talált a könyvtár: "Nyitottak vagyunk". Mit jelent ez a gyakorlatban?
- A cél az ökológiai gondolkodás, a környezettudatosság erősítése könyvtári eszközökkel. Ide tartozik a szemléletformáló nevelés, a környezeti információk gyűjtése, és az ezeken alapuló szolgáltatások szervezése. Az "öko" szakszót mi sokkal tágabban értelmezzük, hiszen nagyobb távlatokat ölel fel: bolygónkon ugyanis minden életforma kölcsönös összefüggésben, együttműködésben van egymással. A törékeny egyensúlyt, a fenntarthatóságot csak nagy tudatossággal lehet megőrizni. A könyvtár a környezetvédelem, a gazdasági növekedés és a szociális előrehaladás összhangjából kiindulva Nász János kollégám közreműködésével szervezi az öko-esték előadássorozatot, ökosarokban kínáljuk a témával összefüggő szakirodalmat, hírlevelet adunk ki, és 2013 óta ökotáborokat szervezünk. A gyerekekkel voltunk Agostyánban, kétszer Koppánmonostoron. Az idén a bajnai alkotóházba "költöznek be" a 10-14 éves, jobbára hátrányos helyzetű gyerekek.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról