Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


A egyéni teljesítmény láttatásával és közösséggel motivál a Moly

Folytatva link múlt heti hírünket...
A Moly olvasásra motivál. A használója által évente elolvasott könyvek és elolvasott oldalak számát naprakészen tartja, ha valaki rendre megadja ehhez az adatokat a felületén. Ezt a profilunkon is láthatóvá tehetjük, de eredményeinket visszanézhetjük a korábbi évekből is. Saját profilunkon azt is jelölhetjük, hogy éppen mit olvasunk. A jelenlegi olvasások alapján pedig a Moly megjósolja, hogy körülbelül hány oldal, illetve könyv várható még az idén. Számomra a statisztika mindig motiváló tényező, hogy pl. többet olvassak, mint előző évben.

Az egyéni teljesítménnyel való motiválás mellett a Moly a közösségét is felkínálja...
A Molyban a zónákat (csoportokat) a felhasználók hozzák létre. Ezekbe lehet karcokat (bejegyzéseket) írni, izgalmas eszmecserékbe bonyolódni a többi használóval. Illetve kihívásokat lehet létrehozni, vagy részt venni rajtuk. Részvételért plecsniket lehet szerezni (kitüntetést). Úgy vélem, ennek is motiváló ereje van, számomra legalábbis mindenképpen. Példa kihívásra: 2020 a magánkönyvtár éve. Ebben a kihívásban legalább 12 szabadon választott olvasatlan könyvet kellett elolvasnom a saját magánkönyvtáramból. 2019 novembere és decembere között lehetett jelentkezni, előzetes lista (Molyos lista létrehozás, a saját könyvek linkjével) leadással az olvasandó könyvekről. Az aktuálisan olvasott művet jelölni kellett a saját profilomon, hogy éppen olvasom, majd mikor végeztem, befejezettnek kellett feltüntetni az adott könyvet. Amikor pedig elvégeztem a feladatot, jelentkeztem a kihívás karcában a kihívásgazdánál, ő pedig késznek jelölte, és átvehettem a kihívás elvégzését igazoló kitüntetést. (folyt. köv.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról