Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A könyvtár (át)tervezésénél dönthetsz a későbbi bevételszerzésről is - gördíthető polcok (galéria)

Többször szóltunk már a KIT-ben a gördíthető könyvtári polcok pénztermelő képességéről. Ha elnézzük a felújított könyvtárak polcainak gördíthetőségét, akkor - úgy tűnik - nem eleget. Persze nem kell mindenhová gördíthető polc. Főként ott éri meg, ahol lehetséges a könyvtári tér többféle hasznosítása. A Halis-könyvtárban a nagykanizsai vándorgyűlésen néhány percen belül átalakították a teret az aktuális rendezvényigénynek megfelelően. Ott kézi trailerrel / békával vitték odébb a könyvvel teli polcokat.
Mostani képgalériákban maga a polc görgős. A gördülés funkció persze könnyedén meg is szüntethető és feloldható, tehát nem kell tartani a balesetveszélytől. Az ilyen polcok Németországban általánosak. Ilyet találunk a Budapesti Goethe Intézetben, de Hamburg Közkönyvtárában link is. Képeink az utóbbiról szólnak. Illetve kiegészítésképpen még a holland DePetrus könyvtárról (Vught városka) is mutatunk képet. Ott szintén gurulnak a polcok, de a templomból átalakított könyvtárban tömörraktár-jelleggel, síneken. Így hatalmas tereket nyerhetnek a térítéses vagy nem térítéses könyvtári rendezvények szervezői, a terek kiadói. Emellett persze prózai okokból is könnyen átrendezhető tér. Az említett holland könyvtár link volt 2019-ben az év hollandiai könyvtára (ld.: link ). A fotókat ld.: link (fotók: MG, link (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Bevételszerző könyvtári terek -- ha úgy tervezzük őket link Görgők a hatékony rendezvényszervezéshez link Hogyan lehet felrobbantani a könyvespolcokat? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról