Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Amit a használók kívánnak - egy közösség példájával - KIT-műhely

A közkönyvtár küldetése célcsoportjának 100%-ára vonatkozik. E közösség egy része gyerek, egy része a felvégen lakik, vannak, akik gyerekesek... És közülük nagyjából 5% LMBT+-ként azonosítja magát, és vállalja is ezt. Másik 5%-uk nem azonosítja magát LMBT+ emberként, de a viselkedése és szokásai miatt orvosi szempontból az LMBT+ rizikócsoportba tartozik. Szakmai kérdések tehát:
- Mi hárul az említett adatokból az információterjesztést végző könyvtári szakemberekre?
- Elegendő mennyiségű és minőségű-e a könyvtárakban és a világhálón fellelhető információ ahhoz, hogy az önazonosságot kereső LMBT+ fiatalok megtalálják az utat az egészséges felnőtt élethez?
- Hogyan segíthetünk az érintetteknek, szüleiknek és ellátóiknak könyvtári szolgáltatásaink segítségével?
- Mit tehetünk, ha nincs az állományban megfelelő információ a referenszkérdések megválaszolásához?
Ezeket a kérdéseket járjuk körül a tatabányai MKE vándorgyűlés link KIT-műhelyében, Somorjai Noémi előadásával: "Amit a használók kívánnak egy közösség példájával".
Az LMBTQ+ példa alkalmas arra is, hogy a célcsoport más látható, vagy külön nem létható csoportjait behelyettesítsd és átgondold könyvtári stratégiádat irányukban.

Régebbi hírforrás(ok): Küszöbfélelem - elterjedtebb, mint gondolnánk link Tabutémák - használó és könyvtáros együtt élteti őket link Könyvajánló gender és identitás témában a kanadai Sacred Heart Gimnáziumban link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról