Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Beporzókra érzékenyítettek Makón, rovarhotellel

"Közösségi játékok a beporzók szorgos munkájának ünneplése, segítése és védelme" kapcsán csatlakozott országos, múzeumok által szervezett rendezvénysorozathoz a makói József Attila Városi Könyvtár és Múzeum link .
Benkéné Sándor Barbara a KIT számára elmondta: a rendezvényhez tavaly csatlakoztunk. Akkor "Irány a kaptár" volt a program címe (vonatkozó fotókat ld.: link ; forrásuk: link ) A könyvtár az idén a rovarhotel témára, és az általános érzékenyítésre, ismeretterjesztésre összpontosított. A játékmesterek a könyvtárosok és lelkes segítőik voltak.
Az idén szándékosan nem a méheket és szerepüket emeltük ki, mivel azt tavaly igencsak körbejártuk. 2021-ben szélesítettük a képet és minden más beporzó (rovar, emlős, madár stb.) belekerült a játékfolyamba (bár az ember, a szél stb. még mindig kimaradt).
A teljes korlátozás miatt az érdeklődők, így az ovisok, általános iskolások is csak online tudtak velünk lenni, hiszen addigra már őket is bezárták. Rovarfelismerő játékban ismerkedhettek a "nemszeretem rovarokkal" link és a beporzás folyamatával (10 kép-10 szó link ) is. De volt "Viráglátogatók - azok a csodálatos beporzók" színesen online puzzle madarakkal, denevérrel, lepkékkel, hangyákkal stb. link .
A múzeumi társintézményünk az idei esztendőben a Kaptár kaland elnevezéssel hirdetett programot és minikiállítást a múzeum méhészettel kapcsolatos tárgyaiból. A nap különlegessége még az volt, hogy rovarhotel kihelyezését terveztük a város több pontján is. Bizakodunk, hogy ezt mielőbb meg tudjuk valósítani és minél többen kedvet kapnak a programhoz.

Régebbi hírforrás(ok): Totó a Beporzók napja alkalmából link Interaktív prospektus - méhek a kiterjesztett valóságban link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról