Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Érzékenyítés és források - LMBTQI

Korábbi hírünk link folytatásaként közöljük, hogy a Háttér Társaság a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak és természetesen más könyvtáraknak is szívesen tart érzékenyítő képzéseket a témában (LMBTQI kultúrtörténet, mozgalomtörténet, jogi helyzet, az LMBTQI életmód sajátosságai - előbújás, felvállalás stb.).
A honlapunkon hamarosan elérhető lesz a Háttér Archívum munkatársai által összeállított adatbázis, amely LMBTQI témájú szak- és szépirodalmi művek, illetve filmek jegyzékét, alapadatait tartalmazza. Minden érintettnek, de különösen a kamaszkor nehézségeivel küzdő LMBTQI fiatalok számára - szerepmodellek híján - nélkülözhetetlen ismereteket közölnek pl. a szépirodalmi művek, egyben lehetőséget teremtenek az LMBTQI közösségek, illetve a pozitív életút megtalálására. Az egyéb érdeklődők, kutatók, újságírók stb. számára pedig fontos forrásul szolgálhat majd ez az adatbázis. Ennek megosztása, illetve linkjének feltüntetése a közkönyvtárak honlapján, szintén óriási segítséget jelent a tájékoztató és szerzeményező könyvtárosok munkájában is, hogy olvasóikat az információs csatornák eléréséhez hozzásegítsék.
Gondolkodunk egy levelezőlista, facebook-csoport stb. létrehozásában LMBTQI-barát könyvtárosok részvételével.
Az évente februárban megrendezett LMBT Történeti Hónapok kulturális rendezvényeinek (könyvbemutató, tudományos előadás stb.) a magyarországi közkönyvtárak is helyet adhatnak, emelve ezáltal a kulturális rendezvény rangját és kifejezve ezzel a könyvtár nyitottságát is.
Természetesen számos új javaslatot, ötletet is elfogadunk, aki szívesen bekapcsolódna a magyarországi könyvtárak LMBTQI-barátabbá tételének munkájába, keressen minket az archivum@hatter.hu címen!

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról