Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ha könyvesboltnak megéri a közösségépítéssel járó bent étkezés...

A KIT többször írt már étkezésre nyitott hazai és külföldi könyvesboltokról link itt egy újabb - brüsszeli - példa:
"A PiolaLibri link búvó- és találkozóhely, irodalmi bár, ténylegesen is bár, vendéglátó asztal, felforgatók barlangja, színházi, zenei és művészi színpad, bor- és gasztronómiai menedék, kultúrkör.
Sok jó dolog történt itt ez alatt a tizenöt év alatt: olvastunk, szerzőkkel találkoztunk, koncerteket szerveztünk, szórakoztunk, kíváncsiak voltunk, részegek és izgatottak voltunk; tudósokkal, írókkal, újságírókkal, vagy éppen véletlenül betévedt turistákkal, utazókkal, rendezőkkel, színházi előadókkal és dalszerzőkkel vitatkoztunk és képzelődtünk, alkottunk.
PiolaLibri rettenthetetlen és mókás szívű. Nem maradunk sablonosak, nem szűnünk meg új dolgokat kitalálni. A koncertekhez és irodalmi bemutatókhoz kiállításokat, kreatív írásműhelyeket, borkóstoló órákat, gyerekeknek szóló játékokat és workshopokat, könyvpiacokat és sok mást adunk.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülhess közelgő eseményeinkről és kihagyhatatlan rendezvényeinkről!" - írja magáról a brüsszeli, olasz irodalomban erős könyvesbolt. A fotókat ld.: link .

Mindez azért is érdekes egy közkönyvtár számára, mert többféle felsorolt funkciót is szívesen átvállalhat egy ilyen könyvesbolttól, pl. közösségépítés, találkozóhely, irodalmi forrás. Igaz, ide - a könyvtárral ellentétben - az nyer bebocsátást, aki fogyaszt. Vö.: Azok szorulnak rá leginkább a könyvtárra, akik a legkevésbé használják link . Ettől függetlenül belső tereiben a vendégek teli könyvespolcok között fogyasztanak. Könyvtáros félelem szokott lenni, hogy a könyvek így megrongálódhatnak. Úgy tűnik, az ilyen helyszíneken ettől kevésbé tartanak. (MG)

Diskurzus a témában: link

Régebbi hírforrás(ok): A könyvtárak még nem annyira, a könyvesboltok már rég többfunkciósak link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról