Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Home office-rend a Halisban - digitalizálástól rendszerfelügyeletig

A Halis István Városi Könyvtár link épülete is zárva tart az aktuális rendelkezések szerint. Az otthonukban dolgozó munkatársak azonban több hagyományos (normál körülmények között könyvtárban végzett) feladatot látnak el - távmunkában:
1. Leltár-előkészítés: a csapat a mintegy 70.000 még a papír alapú nyilvántartásban is szereplő könyvet vezet ki onnan
2. Azolo-kérdések készítése: az olvasásra ösztönző, az olvasási-szövegértést tesztelő, 1500 címet meghaladó tételt tartalmazó rendszer most főleg kötelező olvasmányok tartalmaival bővül. Ez a távmunkacsoport tehát egyszerűsíti, hatékonyabbá teszi és annak célcsoportjaival igyekszik megismertetni az Azolot - a digitális oktatásra való átérés idején. (A témáról bővebben ld.: link )
3. Digitalizálás: a részben haza vitt, részben saját tulajdonban lévő szkennerek a helyismereti tartalmak bővítését szolgálják. Most látszik csak igazán a nagykanizsai közkönyvtár 20 éves digitalizálási munkájának eredménye: helyi tartalmak óriási mennyisége online is elérhető.
4. Az informatikai rendszer felügyelete: a korábbi pontokban felsorolt tevékenységek kiszolgálása szintén otthonról zajlik. Bár e funkció eddig is végezhető volt ilyen módon.
Mint látszik, a nagykanizsai könyvtár munkatársai az egész magyar nyelvterületen használható és helyben hasznosuló lehetőségek tartalmi bővítésén is dolgoznak. Czupi Gyula igazgató szerint az azolo.hu bővítése nemcsak az egész magyar nyelvterületen hasznosulhat, hanem a bővítésében is minden magyar könyvtáros számára biztosítják a részvétel lehetőségét.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról