Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Iskolai könyvtáros hősök - az esélyegyenlőtlenség ellen - példák 2. (olvasóink szavazatára)

Múlt heti hírünk link folytatása:
4. Iskolai könyvtárak nyitva tartása nyáron is
Jennifer LaGarde és munkatársai úgy döntöttek, hogy körzetükben négy iskolai könyvtárat nyitva tartanak. 2016-ban már 11 könyvtár hosszabbította meg nyári nyitva tartását. A hat hetes programsorozat alatt a diákok kölcsönözhetnek a könyvtárból, programozást is tanulhatnak.
5. Speciális igényű gyermekek támogatása
Sharon Fashion dél-karolinai könyvtáros olyan helyiséget alakíttatott ki a könyvtáron belül, mely megfelel a speciális igényű olvasóknak, ingyenesen vehetik igénybe az amúgy talán megfizethetetlen tanulási eszközöket, tanulást segítő programokat.
6. A gyermekkori éhezés csökkentése
A tavalyi évben 140 kaliforniai könyvtár több mint 203,000 adag ételt osztott ki a rászoruló gyerekeknek. A kimutatások szerint nem csak a meleg ételért mennek a családok a könyvtárba, hanem fontos számukra a biztonságos és befogadó környezet is.
7. Diszkrimináció ellen tett lépések
Jane Eastwood a minnesotai könyvtár igazgatója. Fontosnak tartja az egyenlőtlenség leküzdésére tett lépéseket, szervezésében a könyvtár tanfolyamokat tart a dolgozók és a nagyközönség számára is. (ref.: Nagy Marianna)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról