Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Javíthatná a hazai könyvtárosok morálját a könyvtári stratégia

Már egészen kicsi korban, a csecsemők számára is óriási megelégedettséggel szolgál, amikor sikeresen alakítják környezetüket (élvezettel nyomkodnak gombokat, hatnak a világra). A munkahelyek nagy részén azonban a dolgozók egyáltalán nem érzik e "funkcióörömöt". (Új Egyenlőség)

A hazai könyvtárosok - jobb híján a KIT tájékoztató jellegű minifelmérései szerint - ugyan kedvelik munkájukat, mégis nagyon frusztráltnak érzik magukat. (vö. pl.: Kedveltnek mondott könyvtári munka: link és Könyvtáros önimázs link . Az eltérés persze kérdéseket vet fel.)

A KIT-ben többször emlegetett Amy Wrzesniewski híres kísérlete a kórházi takarítók munkafelfogása és boldogsága közötti összefüggés: link . Lényeg: akik nagyobb összefüggésekbe tudták ágyazni tevékenységüket, nagyobb örömüket lelték a munkában. - Amihez persze érdemes meglátniuk a nagyobb összefüggéseket. S ha ez önerőből nem megy, akkor közösen készített stratégia által. Közösen, hiszen a bevonás nélkül, szakmai vezetők által, nyilvánosság nélkül készített irományok eséllyel nem, vagy éppen ellenkező hatást érhetnek el.

A stratégia további haszna lehet persze az együttműködés ösztönzése, a párhuzamosságok és az automatizálható munkák mennyiségének csökkentése, a nagyobb használói értéket képviselő tevékenységek erősítése stb. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Így növelhető a munkaerő elkötelezettsége és boldogsága link Áramlatélmény -- tevékeny részesség mások segítésében link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról