Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Kocsmakvíz, vagy amit akartok

A recept: műveltségi (vagy ahhoz hasonló, időnként humoros vagy csőbe húzó) kérdéseket tesz fel a játékmester a kocsmában helyet foglaló csapatoknak. A játékszabályban az válaszolhat, akinek tele a pohara, és fogyaszt is - alkoholos vagy alkoholmentes italt. A csapatok válaszainak helyessége - pl. A, B, C, D válaszok - illetve azok gyorsasága egyaránt számít a pontozásban. Az automatizált válaszadás történhet például a Kahoot alkalmazás segítségével is - ilyen esetben a csoportok egy mobiltelefonon nyomják meg a megfelelőnek tartott gombot. A kérdések sorát szünetek szakítják meg részben a folyadékbevitel hatásait kezelendő, részben pedig az élmény fokozására. A játékmester kiszólíthatja a gombnyomogatókat egy ingyen italra, vagy pontok fejében egy kő-papír-olló játékra.

S hogy mi a nyeremény a kocsma nagyobb bevétele mellett? Nos, a vendégek szórakoztatása, csapatépítés, a nyertes csapat cechjét állhatja a szervező, sőt: a résztvevők műveltsége is pallérozódhat, a kérdések milyensége függvényében, de mindenekelőtt ez egy játék.

Láttál a leírásban olyan kitételt, amit egy könyvtár ne tudna megszervezni - akár egy kocsmával összefogva? A könyvtár saját márkaépítésén túl persze szervezőként keresztértékesíthet.
Ha másként nem, olyan embereket tud megszólítani, akik nem feltétlenül könyvtárlátogatók, illetve ráirányíthatja a figyelmet a kérdések forrásaként szolgáló kölcsönözhető forrásokra. (MG)

Hírforrás: KIT-információ
2023. november 10.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=kocsmakviz_vagy_amit_akartok
Régebbi hírforrás(ok): Kocsmakvíz - lehetőség volt link Középiskolás kvíz a nyíregyházi megyei könyvtárban link Kocsmakvíz - könyvtár is közreműködhet? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról