Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

'Könyvtárak az életért' program az Egyesült Királyságban, Devon megyében - 2. Étel és közösség - együtt

A múlt heti témát link folytatva:
Részben közösségi támogatásból, önkéntesek segítségével működtet több könyvtár közösségi hűtőszekrényt ingyenes élelmiszerekkel link , de szinte mindenütt van hosszú szavatosságú élelmiszeradomány részleg link , amit a helyi áruházak biztosítanak. Több magyarországi könyvtárhoz hasonlóan itt is létezik a kabát-, illetve ruhaadományozás. A könyvtárak ingyenesen adnak teát és instant kávét (az olvasók maguk készítik el ezeket).
A "Reading Well" sorozat könyvei a mentális és a fizikai egészség témaköreiben minden könyvtárban megtalálhatóak, gyerekek, tizenévesek és felnőttek számára. Ha valaki otthonához kötött, kérhet házhozszállítást, ebben is önkéntesek segítenek. Ezek a látogatások társaságot, illetve a közösséggel kapcsolódási pontot jelentenek.
Az álláskereső klubok (önéletrajz-írással, ingyenes nyomtatással, próbainterjúkkal), számítógépes tanfolyamok a "Könyvtárak az Életért" program keretein belül is folytatódnak.

Colin Bray, szolgáltatásfejlesztési vezető nyilatkozta: "Hallottunk egy olvasóról, aki két éven át nem lépett ki az otthonából. Amikor hallott a könyvtár tea és kávé szolgáltatásáról, úgy döntött, hogy eljön, a könyvtár jó helyszín lehet arra, hogy visszaszerezze az önbizalmát. Az emberek társasága és a jó tea segített neki ebben. Egy másik olvasó azt mondta, a könyvtári tea segít neki spórolni, a napi első meleg italát a könyvtárban fogyasztja link .
A hosszított nyitvatartás, és a könyvtárak törekvése a közösségépítésre az önkormányzatok támogatásával valóban érezteti a pozitív hatásait a megyében, bár pontos statisztikák tavasszal lesznek elérhetőek. (összeállította: Teiermayer Andrea)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról