Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mossuk kezeinket 2. A használók képzése, illetve a sötétben tartásuk ereje

Dr. Hegedűs Zsolt, orvos, a Magyar Orvosi Kamara Etikai Bizottságának korábbi vezetője: - Pontosan, amikor kimentem [Angliába] dolgozni, ott általános parlamenti választások voltak, és nézem az újságok címoldalán, hogy a harmadik legfontosabb választási program az volt, hogy az MRSA-fertőzéseket lecsökkentjük. ... Erről volt egy közbeszéd, tehát nem lehetett nem beszélni róla. Alapvetően pártkonszenzus volt erről, hogy MRSA kapcsán fölveszik a kesztyűt és megpróbálják letörni. A következő kormányok elindítottak egy hatalmas programot. Fontmilliárdokat öltek bele. Az egyik legfontosabb és legnagyobb áttörést akkor érték el, amikor elkezdték kórházra lebontva, havonta közölni az MRSA-fertőzéseket.

Ferenci Tamás, biostatisztikus: - Én ezt az elemzést végző programomat bárki számára elérhetően teljes terjedelemben nyilvánosságra hozom. Nem csak ezt, hanem általánosságban is az összes elemzésemet. Miért? Azért, hogy kiderüljenek a hibák. Mert ha ezt bárki megnézheti, akkor sokkal valószínűbb, hogy ha valamit elrontottam, akkor észre fogják venni, jelzik nekem, és tudom javítani. De azért halkan megjegyzem és hozzáteszem: a végeredmény szempontjából is fontos a transzparencia. Azért, mert hogyha ezek az információk elérhetők, akkor ez maguknak a kórházaknak is fontos motivációs forrás és fontos eszköz a javításra. Hogy lássák, hogy van jelentősége a munkájuknak. Nagyon fontos a történetben, hogy ezt a betegek is tudni fogják; ez persze nagyon fontos a történetben. Az hirtelen nagyon meghozza a kedvet, hogy megjavítsuk a munkánkat. Van valami külső nyomás és visszacsatolás is ebben. Ez az egyik legerősebb eszközünk abban, hogy javítani tudjunk a helyzeten. Hogy észrevegyük a kibákat, kijavítsuk a hibákat. Fejlődjük, és azáltal, hogy fejlődünk, javítani tudjuk a betegek ellátását.

Az előző rész: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról