Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Nem félnek a könyveket, az étkezést és olvasást egy csomagban kínálni

Többször szóltunk arról, hogy
- vannak, akik nem félnek, hogy a könyv piszkos lesz az evés-ivás miatt
- a használók igénye általában összetett, és szívesen olvasnak pl. kávézás közben (ezt otthon kötetlenül is csinálják, amikor a könyvtáros nem látja őket).
A belga Cook and Book (Főzés és Könyv) könyvesbolt-hálózat együtt kínálja a könyveket eladásra, olvasásra, és emellett étkezési, szórakozási lehetőséget is nyújt. Nagyon hasonlóan ahhoz, ahogyan a könyvtárak is törekednek a rendezvényszervezésre. Képek az egyik brüsszeli üzletükről: link . A boltnak itt, a Wolubilis könyves negyedben két részlege van közel egymáshoz: egy képregényekre specializálódott (Belgiumban nagyon fontosak a képregények), illetve egy főzéssel kapcsolatos.

Az utóbbit egy régi konyhában alakították ki, jól azonosítható a tálaló és a konyhapult rész - melyeken persze most már könyvek foglalnak helyet. Az itt található ajánlásokról itt írtunk: Tonnaszámra gyártott könyvajánlók - a Cook and Book könyvesboltban link . Ezen a helyszínen a szépirodalom mellett a főzéssel valamilyen módon kapcsolatba hozható könyveket kínálnak olvasásra és vásárlásra. A képregényes bolt helyben üzemelő melegkonyhával is rendelkezik. Szerdánként munka utáni koktélokra és sült tésztából készült spanyol tapasra invitálnak. A könyvek mellett képregényes figurákat és szuveníreket árulnak. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Tonnaszámra gyártott könyvajánlók - a Cook and Book könyvesboltban link Ha könyvesboltnak megéri a közösségépítéssel járó bent étkezés... link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról