Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Téma és réma kísérlet a Könyvtárosok csoportban - 5x annyi lájk

American Libraries cikk az idén új és felújított könyvtárakról. Csak a képeket nézegetni is érdekes - tett ki Balázs László egy posztot a Könyvtárosok csoportba link egy látványos könyvtárépület-képpel. A linkre kattintva könyvtárakat mutató képgaléria nyílt meg. A poszt október 19-ig 1100 csoporttagnak jelent meg, egy megosztást és 15 lájkot hozott.
Az innen elérhető képgalériából 2 kimásolt kép egy KIT-hírre link linkelő új posztba is bekerült okt. 19-én. 10 órán belül 2300 megtekintést, 84 lájkot, 13 hozzászólást és 9 megosztást hozott.
Méltányosnak tűnik a nagyobb egyéni ráfordítás, nagyobb közösségi haszon összefüggése. Igaz persze, hogy
- nem lehetett volna minden, a forrásban közölt képre ennyi tetszést begyűjteni
- a forrás közzétevőjének nem volt feltétlenül több kapacitása
- bár nem ismert a Facebook algoritmusa sem, de felettébb esélyes, hogy belejátszik a kattintások arányának alakításába.
Mégis megfontolandó:
- egy még 6000 fős szakmában megéri növelni azon emberek számát/dedikált munkaidőt, akik/amely aprópénzre tudja váltani a szakmán belül hasznos, inspiráló információt
- a szakmai tájékoztatásban is nagyobb hangsúlyt érdemes helyezni a befogadók számára minél kevesebb további ráfordítást igénylő szolgáltatási formákra (magyarán: "ebben a könyvben találod az információt" helyett az "ez a pontos válasz a kérdésedre" lehetőségét kiszélesíteni.
S hogy ne lenne idő ilyen munkára?! A több mint 2 évtizede tartó automatizáció ennek a lehetőségét is megteremtette. Járulékos haszon: az értéknövelt szolgáltatás nagyobb használói elégedettséget és lobbierőt vált ki. Annak, aki ért a folyamat menedzseléséhez. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról