Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Tisztelet, mint a minőségmenedzsment eszköze

Előző két lapszámunkban a tiszteletlenség teljesítményromboló hatásairól esett szó; link és link . Most lássuk a munkatársak tiszteletének lehetőségeit, szintén a korábban is idézett TED-előadás alapján. (MG)
- Patrick Quinlan, az Ochsner Health [System] volt igazgatója mesélt nekem az úgynevezett 10-5 szabályukról: ha valakihez 3 méternél közelebb érnek, szemkontaktust létesítenek és mosolyognak, ha másfél méternél közelebb érnek, akkor köszönnek. Elmondta, hogy az udvariasság terjedni kezdett, nőtt a betegek elégedettsége és vitték az intézmény jó hírét.
Az udvariasság felemeli az embereket. Hozzásegítjük őket, hogy többet adjanak, és a lehető legjobban teljesítsenek, ha udvariasak vagyunk. A modortalanság felőrli az embereket és gyengíti a teljesítményüket. Megfosztják az embereket a lehetőségeiktől, már azzal is, ha csak megpróbálják kezelni. A kutatásaimból megtudtam, hogy udvariasabb környezetben hatékonyabbak, kreatívabbak, segítőbbek, boldogabbak és egészségesebbek vagyunk.
Tehetünk többet. Mindannyian lehetünk figyelmesebbek, tehetünk lépéseket, hogy felemeljünk másokat magunk körül, a munkahelyen, otthon, online, iskolákban, közösségeinkben. Minden társas érintkezésben eldönthetjük: kik akarunk lenni?

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról