Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A hidrogén hajtású autóról a könyvtárban lehet tájékozódni - és megszemlélni

Jöjjön Székelyudvarhelyre földrengést átélni! - Nem meglepő, hogy Hargita megye iskolavárosában a közkönyvtár hagyományos funkciója mellett a turisták felé is nyit: jó eséllyel meghatározó tényezővé válik az idegenforgalomban. A könyvtár ugyanis évek óta építgeti, próbálja és csiszolgatja gyakorlati természettudományi kínálatát. S mivel a mai érdeklődők számára sokkal befogadhatóbb az interakció, a könyvek mellett foglalkozásokat kínál.

A kínálat meghökkentően változatos: lyukkamera a fényírdában link , filmtörténeti előadások, planetárium link , működő nyomdagép, fényképezési és videós ismeretek oktatása, földrengésszimulátor, több szabadulószoba, hidrogénnel működő autó, minigőzgép és áramfejlesztés a társasjáték-teremben.

A hagyományosabb, humán műfajokban is domborítanak. Szétsugárzó tudáserőművet építenek helyismereti online interjúsorozat link által, a járványidőben felértékelődött online oktatást támogatva YouTube-csatornájukon több osztálynyi éves földrajztartalmat kínálnak, egész Erdélyre érvényes oktatási tartalommal. Vagy éppen digitalizálják a helyi tv archív anyagait link .
Ezek után nem meglepő, hogy a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár lakosságarányosan a Kárpát-medence egyik leglátogatottabb intézménye a műfajban, napi 200 látogatóval. (ref.: MG)

Régebbi hírforrás(ok): Ajándékrendezvények székelyudvarhelyieknek - pazar videókkal 2. link Ajándékrendezvények székelyudvarhelyieknek - pazar videókkal 1. link Természettudományi labor nyílt a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról