Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Egyenrangúként fogadják a BRTK-ban a fogyatékkal élőket 3.

Sorozatunkat - link és link - folytatva:
Laki Judit igazgató, szervező, mentor: A BRTK átlagosan heti két gyerekfoglalkozást tart. Ebből a Máltai Szeretetszolgálattól érkezett fogyatékos fiatalokat egyedül viszem. A küldőktől kértem, hogy max. 10 fővel és egy kísérővel jöjjenek; így lehet dolgozni, és akár még fejlődést is elérni. Így alakult ki szoros kapcsolat. A kis "kézműves" tárgyakat, dolgokat döntően papírból készítjük, de néha előfordul a filc, vagy a nagyobb szemű gyöngy. Varrás kedvelt körükben, vannak, akik rendszeresen készítenek gobelint. Más eljárásoktól elzárkóznak, ilyen a festés, vagy a nemezelés. Viszolygás, félelem volt bennük, amikor próbálkoztunk ezekkel. A mintadarab elkészítéséhez szabadon választhatnak színeket. Nem mindenkinek megy a sablonok körberajzolása; ilyenkor jön az egyezkedés: "Jó, körberajzolom. De, Te vágod ki.".
Van köztük rendkívül precíz, de lassabban dolgozó. Mások inkább alkudoznak, segítséget kérnek. A ragasztást egyedül végzik. A díszítés fantáziájukra van bízva. Mindegyikük igényli, hogy valamilyen munkafázisban együtt dolgozzon velem. Ez a bizalom, az elfogadás jele.
Az elrakodáskor a legapróbb fecnit is összeszedik, és rendszerezve - nagyságok szerint - kerülnek a szemetesbe.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról