Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Egyenrangúként fogadják a BRTK-ban a fogyatékkal élőket 4.

Sorozatunkat - link , link és link - folytatva:
- Az egyik nyári alkalommal a fogyatékkal élő és az egyébként egészséges fiatalok foglalkozása tudatosan azonos időpontban, közös térben zajlik. Ilyenkor kikerülhetetlenek bizonyos kérdések, szánakozó, sajnálkozó pillantások. Elhatárolódás - pl. "Én ide, ilyenek közé nem hozom a gyerekem!" - viszont nem fordult elő eddig sem szülő, sem gyerek részéről. Valószínűsítem, hogy hazafelé vagy strandra menet azért szóba kerülnek, de a tapasztalat alapján a következő héten ismét visszatérnek a könyvtárba.
Vannak zenés, bábos rendezvényeink, amelyeken jelzem az előadóknak és a többi gyerek kísérő tanárainak, hogy a közönségben fogyatékkal élő fiatalok is lesznek. A fogadtatás ilyen esetekben is pozitív volt.
A könyvtáros és egyéb munkakört betöltő kollégák körében elfogadott és megszokott ez a tevékenység, amit folytatok. Kezdettől támogattak, és tudomásul vették, hogy ők is a könyvtár használói. Közismert, hogy a péntek délelőtt a "máltaisok" napja. Bár közvetlenül nem kerülnek velük kapcsolatba, igyekszem sok pozitívumot közvetíteni munkatársaim felé. Az intézményben az egyenlő bánásmód elve, szemlélete érvényesül.
Pozitív társadalmi hatása, hogy más egyesületek, közösségek is betérnek, pl. a látássérültek vagy a mozgáskorlátozottak egyesülete. A város is elfogadta, ebbéli munkánkat. A hozadék pedig az intézmény, és közvetetten a város megbecsülése, elismerése. (Laki Judit igazgató, szervező, mentor)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról